Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Burano
11.990 Ft
Menny.:db

Burano

11.990 Ft
Menny.:db
Minimális szállítási díj: 990 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem elérhető termék

- Nyelvfüggetlen játék, angol nyelvű kiadás,   (*Magyar játékszabály letölthető IDE KATTINTVA!)

- 2-4 játékos részére, 

- 12+ éves kortól

- 90-120 perc átlagos játékidő

- Nehéz játék (4/5 komplexitás)


Leírás

Burano, más néven a csipkesziget, egy sziget az északi velencei lagúnában. Burano híres élénk színű házairól, ezek a négyzet alakú, a vízcsatornák mentén álló, színekben tobzódó házak olyanok, mint egy mesebeli ország.

Burano alapítása óta a halászat a fő tevékenység. Egy történet szerint, amíg a halászok hosszú ideig a lagúnán kívül halászni mentek, a feleségük, aki ott maradt és hiányolta a férjét, tűket vett elő és csipkét készített, mintha a férjük halászhálóját javítanák.

A középkorban a buranói csipkét nagyra becsülték, és a királyi családok Európa-szerte nagymértékben igényelték. A játékosok egy családfőt képviselnek ezen a kis szigeten. Elküldhetik a férfiakat halászni a fő bevételi forrásért, vagy elküldhetik a nőket csipkét készíteni, hogy külföldön értékesítsék. A jó megélhetés és Burano világhírűvé tétele érdekében ki kell találnod, hogyan szervezd a családtagokat a megfelelő munkára. Rajtad múlik, hogy kiérdemeld a dicsőséget a családod számára, és a többi család felé kerekedj.

Buranóban négy évszakon keresztül játszanak, összesen 14 fordulót a játékosok. A "kockapiramis-vezérelt" mechanizmus révén a játékosok felváltva fizetnek érméket, hogy minden fordulóban működtessék a kockapiramisukat. A színkódolt kockák működtetése bizonyos akciókat vált ki, például halászatot, csipkeverést és házfedést, amelyekért a játékosok győzelmi pontokat (VP) kapnak. A játék végén az nyer, aki a legtöbb VP-t szerezte.

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés: Burano
  • Verzió: Angol kiadás 
  • Megjelenés éve: 2016
  • Kiadó: Quick Simple Fun Games
  • Nyelv: Angol (Nyelvfüggetlen játék! Csak a dobozon, valamint a játékszabályban található nyelvfüggő tartalom!)
  • Játékszabály nyelve: Angol 
  • Online elérhető játékszabályok: Magyar, Angol, Német, 
  • BGG link: LINK

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu