Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hues and Cues
9.490 Ft
Menny.:db

Hues and Cues

9.490 Ft
Menny.:db
Minimális szállítási díj: 990 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem elérhető termék


- Nyelvfüggetlen játék, ANGOL kiadás

- 3-10 játékos részére

- 8+ éves kortól

- 30 perc átlagos játékidő

- Könnyű játék (1/5 komplexitás)


Leírás

Milyen árnyalat jut eszedbe, amikor azt mondjuk, hogy "alma"? A Hues and Cues a színekkel való kommunikáció dinamikus játéka, ahol a játékosok feladata, hogy szavakkal hozzák összefüggésbe a színeket. A játékosok csak egy- és kétszavas utalásokat használva próbálják rávezetni a többieket, hogy a játéktáblán lévő 480 színből kitaláljanak egy adott árnyalatot. Minél közelebb vannak a tippek a célszínhez, annál több pontot kapnak. Mivel mindenki másképp képzeli el a színeket, a színek és a nyomok összekapcsolása még sosem volt ilyen szórakoztató!
Gyűljetek össze három-tíz emberrel, hogy egy gyors és egyszerű játékot játsszatok a lehetőségek sokszínű prizmájával! Először egy " feladványadó" utalást tesz egy színre, amelyet egy pakli kártyából véletlenszerűen választ ki. Az előttetek lévő táblán 480 árnyalat található! Miután egy- és kétszavas utalásokat kaptok a "feladványadótól", mindenki ráhelyezi a jelölőjét arra a színre, amelyikről úgy gondolja, hogy a leírt színt jellemzi. Pl.: "Kávé" Sötétbarna, mint a frissen főzött? "Au lait" Tejjel. Ez azt jelenti, hogy világosabb árnyalatot kell választani! Használhattok példákat a mindennapi életből, a természettől a popkultúráig, vagy anyagokból és hangulatokból. Az asztal körül mindenki sorra kerül, hogy utalásokat adjon és tippeljen. Minél jobbak a tippek vagy a találgatások, annál több pontot kaptok. Játsszátok ki a többiek tapasztalatait, hogy leszűkítsétek, mire gondolnak!
Játékszabály: A játék 480 színt tartalmazó tábláját középre tesszük, a kezdő játékos húz a pakliból egy kártyát, melyen 4 szín található. Kiválaszt egyet titokban, majd pedig mond egy szót ami a választott színhez köthető (ez nem lehet általános szín, mint pl piros,stb). A többi játékos megpróbálja kitalálni a szó alapján a színt és leteszik a jelölőiket a vélt színre a táblán. Ezután újabb, két szót mond a kitalálandó színről a kérdező. A többi játékos leteszi a második jelölőjét is a vélt színárnyalatra, majd jön a pontozás. Aki eltalálta 3 pontot kap, akik eggyel mellé tették jelölőiket az 2 pontot, akik kettővel az 1 pontot, akik pedig távolabbi színt tippeltek, azok nem kapnak pontot. 3-6 játékos esetén 2 fordulót játszanak a  játékosok, 7+ játékos esetén pedig egyet! Ennyi a szabály… pofon egyszerű, bárkivel, pillanatok alatt tanítható és kezdődhet is a játék!

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés:  Hues and Cues
  • Verzió: Angol kiadás
  • Megjelenés éve: 2020
  • Kiadó: USAopoly
  • Nyelv: Angol,
  • Játékszabály nyelve: Angol,
  • Online elérhető játékszabályok: Angol,
  • BGG link: LINK

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu