Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kleos - Kickstarter edition
18.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék:
Kickstarter

Kleos - Kickstarter edition

18.990 Ft
Menny.:db
Minimális szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem elérhető termék

- Nyelvfüggő játék, ANGOL kiadás

- A hírdetett játék Kickstarter kiadás! A kampány során elért összes célt tartalmazza a doboz!

- 1-5 játékos részére

- 14+ éves kortól

- 60-120 perc átlagos játékidő

- Közepes nehézségű játék (3/5 komplexitás)


Leírás

A halandók, a szörnyek és a szellemek egyaránt félik és dicsőítik az Olimposzi Isteneket, akik az Olimposz-hegyén ülnek és szemlélik az alattuk elterülő világot. Pontosabban egészen addig ezt tették, mígnem a fülükbe nem jut egy új város alapításának híre. Kleos! Egy város, amelyről azt mondják, hogy riválisa Trójának és Athénnak is. Zeusz egy héten át tartó versenyt hirdet az istenek között, hogy eldöntsék, ki legyen ennek a városnak a védőistene.

Lépj, hát valamely görög isten szerepébe, hívd elő bajnokodat, készítsd fel seregeidet, és használd fel minden isteni hatalmadat, hogy győzzelmet arass. De ne feledd soha, az istenek nem játszanak tisztességesen!

A Kleos egy enyhén aszimmetrikus stratégiai- és terület uralós társasjáték. A hexa alapú harcteret a kártyakijátszás elemeivel kombinálja a játék, a dinamikus élmény érdekében. Csatlakozz a versenyhez az öt görög olimpiai isten egyikeként – Arész, Artemisz, Hermész, Athéné vagy Dionüszosz – és használd az istenek egyedi bajnokait és kártyapakliját. Játsz ki áldásokat vagy éppen átkokat, hogy előnyt szerezz. Idézz meg segítőket a táblára, használd őket támaszként, vagy felajánlásként szövetségeseik megerősítésére. Parancsolj erőidnek az akciófázisban. Küld el csatlósaidat a görög szigetekre, hogy hősöket és legendás szörnyeket toborozzanak, mint például Medúza, Perszeusz és Pegazus.

Vedd fel a görög istenek szerepét, idézd meg bajnokodat, és versengj a dicsőségért Zeusz előtt, hogy Te lehess a felemelkedő görög városállam, Kleosz védőistene!

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet a játék, bővebb cikket találsz róla PC Guru társalgó cikkei között. A cikket az alábbi linken keresztül közvetlenül is eléred: LINK

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés: Kleos
  • Verzió: Angol kiadás
  • Megjelenés éve: 2021
  • Kiadó: Azure Horizon Games
  • Nyelv: Angol
  • Játékszabály nyelve: Angol
  • Online elérhető játékszabályok: 
  • BGG link: LINK
  • Kickstarter link: LINK

Vélemények

4.00
1 értékelés
0
1
0
0
0
2024. 01. 04. -
Igazolt vásárlás
Kicsit olyan nekem ez a játék, mint a viccbeli nő, aki társat keres, kis hibával, és aztán amikor a pasi elmegy a randira, és minden tökéletes a nővel, akkor megkérdezi, hogy mégis, hol van az a kis hiba, mire a nő azt válaszolja, hogy jelenleg még oviban.

Jópofa, bár nem igazán újszerű ötlet (istenekként harcolunk egymással Kleos városának uralma felett), szép minik, szép grafika, jó minőségű alkatrészek, izgalmas, egymást csépelős játékmenet, jó kártyahatások. Mégis hol van akkor az a kis hiba? A kártyákon lévő feliratoknál. Elég kicsik lettek a betűk, így nagyobb asztalon elég messze lesznek az éppen piacon lévő kártyák ahhoz, hogy egyértelműen be tudjuk őket azonosítani úgy is, hogy egyszerűen csak a helyünkön ülünk, és átnézünk az asztal túloldalára. De ha túllépünk ezen a kis hibán, és elfogadjuk, hogy majd folyamatosan nézegetjük a kitett lapokat, hogy tisztában legyünk az elérhető képességekkel is, ne csak a harci és egyéb értékekkel (amik viszont elég nagyok a lapokon), akkor egy egészen szórakoztató és szép játékkal lehetünk gazdagabbak. A konfrontáció kihagyhatatlan, így olyan asztaltársaságoknak ajánlom csak, ahol ez nem lesz a végén a barátságok megrontója. :)
Árukereső.hu Árukereső.hu