Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Oros
16.990 Ft
15.590 Ft
Kedvezmény: 1.400 Ft
Az akció időtartama: 2024. 05. 17. - 2024. 05. 23.
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Oros

16.990 Ft
15.590 Ft
Kedvezmény: 1.400 Ft
Az akció időtartama: 2024. 05. 17. - 2024. 05. 23.
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Minimális szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

- Nyelvfüggő játék, ANGOL kiadás

- 1-4 játékos részére

- 14+ éves kortól

- 60-120 perc átlagos játékidő

- Közepes nehézségű játék (3/5 komplexitás)


Leírás

A Nagy Bölcs, a bölcsesség és a tudás halhatatlan őrzője a földmozgató erővel felruházott félisteneket küldött az emberiség legtávolabbi részeire. Az Oros-ban minden játékos ezek közül a félistenek közül az egyiket alakítja. Nekik kell megtanítaniuk követőiket a hegyek bölcsességeire tanulmányozás, hódolat és tapasztalatszerzés útján. Ezek a rejtélyek csak a hegységek magaslatain ismerhetők meg!

Az Oros egy lapkákat ütköztető, tűzhányó kitörésekkel teli, hegyformáló, bölcsességgyűjtő, akciógazdálkodó stratégiai játék. A játékosok egyéni játékostábláikon mozgatják követőiket az akciómezők között, lehetővé téve számukra, hogy a közös teret úgy manipulálják, mint egy óriási lemeztektonikai kirakót. A klönböző akciómezők lehetővé teszik a játékosok számára, hogy földlapkák sorait elmozdítsák, vagy ütköztessenek, vulkánokat alkossanak és kirobbantsák azokat, bölcsességért imádkozzanak, követőiket a folymatosan változó tájon vándoroltassák, hogy szent imahelyeket építsenek a hegyeken. A szent imahelyek építése és az ezeken a helyeken való imádkozás bölcsességet ad, amelyet az egyes akciómezőkön elérhető képességek fejlesztésére használnak fel a játékosok. A bölcsesség arra is felhasználható, hogy minden egyes épített szent imahely értékét javítsuk, valamint hogy más játék végén pontokat érő célokat érjünk el.

A szent imahelyek építése során a Nagy Bölcs félistenei felemelkednek egy zigguratra, amely a játék végének elhozatalához időzítőként szolgál. Amikor az egyikük felér a csúcsra, a játékosok befejezik még a köreiket, majd összeszámolják a pontjaikat.

Az Oros központi része az az egyedülálló képesség, hogy egy összekapcsolt játékkörnyezetben eltolhatjuk, mozgathatjuk, felépíthetjük, "kirobbanthatjuk" és újrapozícionálhatjuk a terepet. Ez a mechanika arra készteti a játékosokat, hogy minden egyes akciót kreatívan válasszanak meg. A játék másik fő aspektusa a játékos lap, amely egy minimális munkáselhelyezési mechanikát alkalmaz a lépési lehetőségek meghatározására. A játékosok játékostáblái egy gazdasági rendszer is fenntart, amely minden játékos számára másképpen fejlődik, így a megszerzett bölcsességet különböző akciófejlesztésekbe fektetik be. Ezen alapvető szempontok miatt a játékosok több tucatnyi stratégiát fedezhetnek fel és minden játék más és más.

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés: Oros
  • Verzió: Angol kiadás
  • Megjelenés éve: 2022
  • Kiadó: Aesc Games, Lucky Duck Games
  • Nyelv: Angol
  • Játékszabály nyelve: Angol
  • Online elérhető játékszabályok: Angol, Német
  • Dobozméret: 26cm x 23cm x 5cm
  • BGG link: LINK

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu