Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Stone Daze
13.990 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!
Termék címkék:
stone daze

Stone Daze

13.990 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!
Minimális szállítási díj: 990 Ft
Elérhetőség: Raktáron

- Nyelvfüggetlen játék, ANGOL kiadás (*Magyar játékszabály letölthető IDE KATTINTVA!)

- A társasjáték mellé, Magyar nyelvű (digitális nyomdában készült) nyomtatott "rajongói" játékszabályt mellékelünk!

- 2-6 játékos részére

- 10+ éves kortól

- 45-60 perc átlagos játékidő

- Könnyű játék (2/5 komplexitás)


Leírás

A Stone Dazeben két barlanglakó klán próbálja egymás területét elfoglalni, és nem restek ütőfegyvert ragadni és hajigálni a megszerzése érdekében.

A Stone Daze előkészületeiben mindkét (vagy fél-kooperatív módban mind a négy) játékos aktívan részt vesz, a klán és tartozékainak kiosztása után ugyanis felváltva építjük fel a területet. Egy-egy mocsár, néhány nagyobb és több kisebb szikla elszórása után a nyolc-nyolc törzsi tag (igen, a mamut is teljes értékű családtag) is felkerül a táblára, és indulhat is a harc. Vagy inkább a harccal kevert versenyfutás, a győzelemhez ugyanis a négyzethálósan osztott táblán elegendő egyetlen törzstagnak eljutnia az ellenfél leghátsó sorába. Persze ezt mondani könnyű, kivitelezni már jóval trükkösebb feladat…

Minden körben minden törzstag egyetlen lépést tehet, vagy kilencven fokban elfordulhat, ezt a mágneses parancslapkájukon jelöljük a fém jelölővel; ezen felül az egész játékra összesen hét extra akcióból gazdálkodhatunk, melyekkel a tagok különleges képességeinek egyikét aktiválhatjuk, szintén mindegyiket csak egyszer. Akad extra lépés, gyógyítás, sőt még egy repülő ősgyíkról is bombázhatjuk a terepet. Mindezt előre, szimultán elvégezzük, majd még mielőtt a mozgásra kerül sor, emberkéink aktuális helyzetét figyelembe véve elvégezzük a bunkódobálást is. Csak ezután kerül sor az esetlegesen kiválasztott különleges akciókra, végül a már megtervezett mozgásra. Ha egy emberkénk ez utóbbi végén van olyan peches, hogy egy megdobott mezőre lépett, akkor egy sérülést szenved el, a második találattal pedig végleg kiesik a kőkori területvitából.

Magyarán előre meg kell sejtenünk, hogy ellenfelünk milyen mozgást próbál végrehajtani, lehetőleg megtorpedózva a megfelelő mezőt, miközben mi magunk igyekszünk elkerülni a felénk záporozó csapásokat. Eközben a sziklák mögé behúzódva védettek vagyunk az átellenes irányú támadásoktól – de ezzel persze a saját dobóterületünket is lekorlátozzuk. Végül a különleges akciók időzítése és megfelelő pillanatban elsütése is kulcsfontosságú lehet a győzelmi esélyek átbillentésében.

Ami roppant kiemelkedő a Stone Daze-ben, az a komponensek anyaga és minősége, de ez nem is csoda, hiszen Kickstartert megjárt projektről van szó. Roppant kevés kartonelemet kapunk, minden egyéb lézervágott vagy megművelt fa, fém és mágneses lemez; a törzstagok parancslapkái mágnesesek, így azokon a kis csavaralátétek (legalábbis nekem annak tűnnek a „gyűrűk”) könnyedén megállnak. Ennek ötletessége akkor válik nyilvánvalóvá, mikor a lapkákat a neki szánt sínbe helyezzük, melyet aztán megbillentve könnyedén fel tudjuk fedni a lépéseinket anélkül, hogy bármit is forgatni, kivenni vagy igazgatni kellene. A lézervágott tereptárgyak és figurák vastagok, jópofa illusztrációval nyomtatottak.

A leírás részlet a PcGuru társalgó cikkeiből való! A teljes cikkhez KATT IDE!

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés: Stone Daze
  • Verzió: Angol kiadás
  • Megjelenés éve: 2018
  • Kiadó: Tyto Games
  • Nyelv: Angol, (Nyelvfüggetlen játék! Csak a dobozon, valamint a játékszabályban található nyelvfüggő tartalom!)
  • Játékszabály nyelve: Angol,
  • Online elérhető játékszabályok: Angol, 
  • Dobozméret: 30cm x 30cm x 7cm
  • BGG link: LINK
  • Kickstarter link: LINK

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu