Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Décorum
15.990 Ft
Menny.:db

Décorum

15.990 Ft
Menny.:db
Minimális szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem elérhető termék

- Nyelvfüggő játék, Angol kiadás

- 2-4 játékos részére

- 13+ éves kortól

- 30-45 perc átlagos játékidő

- Könnyű játék (1,9/5 komplexitás)


Leírás

A Décorum egy kooperatív, titkos információs játék, ahol a játékostársaddal ugyanaz a célotok: díszítsétek fel úgy az otthonotokat, hogy mindketten boldogok legyetek. A probléma az, hogy mindkettőtöket más-más dolgok tesznek boldoggá, és senki sem mondja meg pontosan, hogy mire van szüksége. Tudtok-e békés kompromisszumot kötni, vagy itt az ideje a szétköltözésnek?!
-Játszatok végig 30 egyedi forgatókönyvet, melyek mindegyike új helyzeteket és kihívásokat tartogat.
-Tartsd titokban a saját feltételeidet, hogy, hogyan szeretnéd a házat berendezni.
-Helyezz vagy távolíts el, valamint cserélj ki tárgyakat, vagy fess át szobákat, hogy a ház pont úgy nézzen ki... ahogy neked tetszik.
-Reagálj a "Szeretem", "Utálom" vagy "Jó ez így" válaszokkal, hogy együtt dolgozzatok a tökéletesen berendezett otthonért.
-Minden forgatókönyvre van megoldás, a trükk az, hogy időben rájöjjetek.
A Décorum alapvetően egy elég egyszerű logikai fejtörő. A játékelemek elrendezésének kevés olyan módja van, amely egyszerre teljesíti a játékosok lapjain felsorolt összes követelményt. A Décorum csavarja, hogy egyben egy rejtett információs játék is. Egyik játékos sem ismeri az összes szabályt. Játék közben a játékosoknak ugyanolyan gondosan kell figyelniük a partnerük lépéseit, mint ahogyan a sajátjukat tervezik. Ami még ennél is fontosabb, hogy közölniük kell, hogy miért épp azokat a lépéseket teszik, amiket tesznek - az általunk biztosított nagyon szűkös lehetőségekkel. A Décorum egy rejtvény megoldásáról szól, de valójában a kommunikációról és a kompromisszumokról. Az igazi kihívás nem csak az, hogy a problémát a rendelkezésére álló korlátozott információkkal oldjátok meg; hanem az is, hogy kezeljétek a frusztrációt, ami elkerülhetetlen, amikor a játékostársatok olyasmit tesz, ami elrontja a terveteket. Ahhoz, hogy a Décorumban sikeresek legyetek, eljön az a pont, amikor mindkét játékosnak el kell engednie eredeti stratégiáját, helyette arra kell figyelniük, hogy mit csinál a társuk. 

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés: Décorum
  • Verzió: Angol kiadás
  • Megjelenés éve: 2022
  • Kiadó: Floodgate Games
  • Nyelv: Angol
  • Játékszabály nyelve: Angol
  • Online elérhető játékszabályok: Angol
  • BGG link: LINK

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2024. 05. 29. -
Nagyon szeretem az Einstein's Riddle típusú feladványokat. Száraz, absztrakt megoldásokkal már találkoztam társasjáték formájában is, de soha nem gondoltam volna, hogy ebből lehet élvezetes játékot is csinálni. A Décorum készítői viszont megcsinálták ezt. Jó és ötletes háttértörténetek, egyre nehezedő feladványok, amikkel két fő számára igazán klassz kihívás megküzdeni. És ne feledkezzünk meg a több fős változatról sem, ahol szintén nagyon jó feladványokat sikerült összerakniuk a Floodgate-nél. Abszolút ajánlott vétel minden rejtvényfejtést szeretőnek!
Árukereső.hu Árukereső.hu