Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Flash Point: Fire Rescue
15.490 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Flash Point: Fire Rescue

15.490 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!
Minimális szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

- Enyhén nyelvfüggő játék, ANGOL nyelvű kiadás. (Magyar játékszabály letölthető IDE kattintva) 

- 2-6 játékos részére

- 10+ éves kortól

- 45 perc átlagos játékidő

- Közepes nehézségű játék (2,2/5 komplexitás )


Leírás

Hívás érkezik…“Itt a 911. Mi a vészhelyzet?” A másik oldalon kétségbeesett kiáltás harsan “TŰZ VAN!” Pillanatokkal később már rajtatok az életmentő védőruha, felnyaláboljátok a felszerelést, és a lángoló pokol felé veszitek az irányt. A csapatnak csak másodpercei vannak, hogy felmérje a helyzetet és tervet dolgozzon ki – majd kiképzett profiként veti magát a harcba. Szembe kell néznetek a félelemmel, nem adhatjátok fel, és legfőképpen együtt kell működnötök, hiszen tombol a tűz, az épület bármikor összedőlhet, és életek forognak veszélyben. Sikerrel kell járnotok! Tűz ellen harcoló bátor férfiak és nők vagytok, kiknek döntésein emberek élete múlik. Ez a munkátok.
A Flash Point: Fire Rescue egy kooperatív játék. A játékosok tűzoltók szerepét öltik magukra, akiket épp’ egy tűzesethez riasztottak. Be kell jutni a házba, harcba kell szállni a tűzzel és ki kell hozni minél több embert. A játék kulcsa a jó csapatmunka, ami nélkül esélyetek sincs túlélni az akciót. Na de lássuk, miből is áll a játék!
Harc a tűzzel
A tábla felállításához először el kell dönteni, hogy a tábla melyik oldalával szeretnétek játszani. Két különböző épület van a dobozban. Erre kell felhelyezni az ajtókat, tüzeket és POI (Point of Interest) jelzőket. A jelzők helye vagy előre meghatározott, vagy pedig ki kell dobni, hova is kerülnek fel. A POI jelzők között vannak téves riasztások és valódi sérültek – de hogy melyik szerepel a jelzőn, csak akkor derül ki, ha valaki a tűzoltójával megvizsgálja. Végül mindenki választ magának egy színt és elveszi a hozzá tartozó bábut és kártyát. A figurákat fel kell helyezni az épület melletti füves területre, majd kezdődhet is a játék.


Egy játékos köre a következő szakaszokból áll: akciópontok elköltése, a tűz terjedése és a POI jelzők felhelyezése. Minden játékos négy akcióponttal gazdálkodhat. Ezeket a pontokat kell elkölteni a mozgásra, tűzoltásra, ajtó nyitására/zárására, falak bontására. A könnyebb feladatok kevesebb pontot igényelnek (tiszta terepen mozgás vagy füst eloszlatása egy pont), míg a komolyabb műveletek többet (tűzben mozgás vagy sérült cipelése két pont). Maximum négy akciópontot el lehet tárolni későbbi körökre.

A tűz terjedésére dobni kell egyet. A kidobott mezőre felkerül egy füstjelző. Amennyiben már van a területen füstjelző vagy pedig közvetlenül a terület mellett már van tűz, nem füstjelzőt kell felhelyezni, hanem tüzet. Legrosszabb esetben olyan mezőt sikerül kidobni, ami már ég – ilyenkor bekövetkezik a robbanás! A robbanás minden irányba terjed, akár falakat is kidönthet, kiütheti a tűzoltókat, elvághatja az utat az áldozatokhoz. Egy-két rossz helyen bekövetkező robbanás és az egész ház pillanatok alatt leég!

Minden esetben három POI jelzőnek kell a házban lennie. Ha valamilyen oknál fogva nincs, véletlenszerűen fel kell helyezni annyit, hogy három legyen. Ezután a játékos köre véget ért és a következő tűzoltón a sor.

A játékot akkor nyeritek meg, ha legalább hét túlélőt sikerül kihozni az épületből. Ha négynél többen égnek benn a házban, sajnos a tűzoltók nem voltak elég jók, így elveszítették a játékot. A játék azonnal véget ér, ha az épület a sok sérülés következtében összedől. Ilyenkor minden megmaradt POI az elveszettek közé kerül, majd ellenőrizni kell, hogy hányan ragadtak benn. Még ilyenkor is van esély a győzelemre.

Pokoli forróság
Az alapszabályok megismerése után a tapasztaltabb játékosok bevethetik a bővített szabályokat. Ezek sokkal nehezebbé, de érdekesebbé teszik a játékot.

A tábla felállítása máshogy működik. A nehézségi szinttől függően három vagy négy kisebb robbanás történik véletlenszerűen elszórva az épületben. Ezt tovább fokozza a veszélyes anyagok jelenléte, amelyek még inkább növelik a robbanás hatósugarát. A forrópontok és a túlhevített környezet is csak a tűz javát szolgálják.

A tűzoltók mindegyike választ magának egy speciális karaktert. Az orvos nehezen oltja a tüzet, de meggyógyíthatja az áldozatokat, akiket így nem kell cipelni. A kapitány a négy akciópontján felül még kettőt elkölthet más játékosok irányítására. A vezető jobban és gyorsabban tudja kezelni a vízágyút. Összesen nyolc különböző karakter van.

Megjelennek a járművek is. A tűzoltókocsival az oltást lehet nagyban segíteni, a mentőautó pedig a sérültek ellátásához kell.

Igen nehéz játékká válhat a Flash Point, ha a tapasztalt játékot játsszátok hősies nehézséggel.

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés: Flash Point: Fire Rescue
  • Verzió: Angol kiadás
  • Megjelenés éve: 2011
  • Kiadó: Indie Boards & Cards
  • Nyelv: Angol
  • Játékszabály nyelve: Angol
  • Online elérhető játékszabályok: Magyar/ Angol
  • BGG link: LINK

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu