Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Jewel Heist
4.990 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!

Jewel Heist

4.990 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!
Minimális szállítási díj: 1.190 Ft
Elérhetőség: Raktáron

 


- Nyelvfüggetlen társasjáték, TÖBBNYELVŰ kiadás (ANGOL/FRANCIA/NÉMET/PORTUGÁL/SPANYOL)

- 5-8 játékos részére

- 13+ éves kortól

- 15-45 perc átlagos játékidő

- Könnyű játék (1/5 komplexitás)


Leírás

A múzeumba tegnap este mindenki szeme láttára törtek be. Hallottál valami zajt a visszaszámlálás alatt? Vagy talán te voltál az egyik ügyetlen rabló?

A játékban néhányan közületek a Rablók lesznek, míg néhányan nyomozók. A Rablók ékszereket akarnak majd lopni és el próbálják magukról hitetni, hogy nem ők voltak, míg a Nyomozók a Rablókat akarják megtalálni és visszaszerezni az ellopott ékszereket.

 

Játékmenet, játékszabály:

Jewel Heist előkészületei a játékosszámtól függően minimálisan változnak: öt főnél két rabló, nyolc főnél már három kerül a játékosok közé, és ezt a kiosztott szerep lapkák határozzák meg. A rablók számának megfelelően kilenc vagy tizenhárom gyémánt kerül a tárolóba, melyet az asztal közepén, mindenki számára jól elérhető helyen állítunk fel úgy, hogy az „üveg”-búra két szélén levő aljára még két golyót helyezünk.

Miután mindenki megbarátkozott a szerepével, jöhet a feladat, mely elviekben egyszerűbb nem is lehetne. Kezdésnek mindenki behunyja és eltakarja a szemét, és hangosan számol tizenöttől visszafele; ez idő alatt a rablóknak le kell emelni az ékszerszekrény tetejét, és fejenként egy-egy gyémántot eltávolítani, majd valahova eldugni (zsebre vágni, ráülni stb.) Egyetlen feltétel, hogy a talpon elhelyezett üveggolyókhoz nem nyúlhatnak addig, amíg azok le nem esnek onnan. Márpedig le fognak esni, és igen hangosak lesznek, ráadásul az egész szekrényt az eredeti állapotba kell visszarendezni. A nyomozók feladata ezen idő alatt a hallottak alapján behatárolni, hogy kik matathatnak a kövekkel.

Amint letelt az idő, mindenki kinyitja a szemét, és először a gyémánttárolót ellenőrizzük: ha nincs a helyén a teteje, egy gyémánt vagy üveggolyó, akkor bekapcsolt a riasztó, és a rendőrség lapkájára kerül egy ékkő. Ezután megindulhat a vádaskodás és a gyanúsítottak megnevezése – miután mindenki elmondta vád- és védőbeszédét, háromra mindannyian rámutatunk arra a személyre, akit biztosan rablónak gondolunk. Akire a legtöbben mutatnak, az egy idézés-tokent kap, döntetlen esetén pedig mindenkinek jár (kivéve, ha mindenkire csak egyvalaki mutat, mert ebben az esetben senkit sem idézünk be). Amint valaki a második ilyen tokent is begyűjti, akkor letartóztatásra került sor, véget ér a játék, és felfedjük a szerepünket.

Ha rablót tartóztattunk le, akkor az elfogott rabló kövei, és a még szekrényben levő gyémántok a rendőrségre kerülnek, a többi rabló a búvóhelyre helyezi zsákmányát. Ha viszont egy nyomozót vádoltunk meg, akkor a rablók szerzeménye ugyanúgy a búvóhelyre megy, viszont a szekrény tartalma a helyén marad. Ha esetleg egy rabló és egy nyomozó egyszerre kerül letartóztatásra, akkor a szekrényt nem ürítjük, de az elfogott rabló a rendőrségre adja le gyémántjait. Ezután összehasonlítjuk, hogy melyik csapat lapkákon levő készlete a nagyobb – amelyik többet szerzett, az nyert.

Bővebb játékleíráés és teszt: LINK

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés: Jewel Heist
  • Verzió: Többnyelvű kiadás (Angol/Francia/Német/Portugál/Spanyol)
  • Megjelenés éve: 2020
  • Kiadó: Mattel, Inc.
  • Nyelv: Angol (Nyelvfüggetlen játék! Csak a dobozon, valamint a játékszabályban található nyelvfüggő tartalom!)
  • Játékszabály nyelve: Angol, Francia, Német, Portugál, Spanyol
  • Online elérhető játékszabályok: Angol,
  • Dobozméret: 19cm x 10cm x 7cm
  • BGG link: LINK

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu