Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Silencio
3.490 Ft
Menny.:db

Silencio

3.490 Ft
Menny.:db
Minimális szállítási díj: 1.190 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem elérhető termék

- Nyelvfüggetlen játék, többnyelvű kiadás (ANGOL/NÉMET),

- 2-4 játékos részére, 

- 10+ éves kortól

- 15 perc átlagos játékidő

- Könnyű játék (2/5 komplexitás)


Leírás

A Silencióban minden játékos egy olyan csapatot alkot, akik nem beszélhetnek egymással.

Mindenki a kezében négyféle színből álló lapokkal kezd, csapatként a célotok hogy minél több lapot dobjatok el — de minden kijátszott kártya értékének magasabbnak kell lennie, mint a vele azonos színből előzőleg kijátszott lapnak.  
Ha az újonnan kijátszott kártya az előzőnek közvetlen folytatása (1-el nagyobb), akkor annak a sötétebb felét kell figyelembe venni, ezzel elszenvedve a rajta található negatív hatást. A zöld kártya negatív hatása például, hogy a következő kijátszott kártyának zöldnek kell lennie.
Ha az újonnan kijátszott kártya nem az előző kártyának a folytatása (2-vel vagy többel nagyobb) akkor a világos oldalát kell figyelembe venni, így a rajta ábrázolt bónuszt kapja meg a játékos. Ilyen például, hogy ha úgy kívánjátok figyelmen kívül hagyhatjátok a következő negatív hatást.
 
Öt szentély található a játékban — egy többszínű, valamint minden színből egy. — a kártyád lehelyezése előtt, vagy után dönthetsz úgy, hogy a szentélyt képpel lefelé fordítod, ezzel felhasználhatod az adott szentélyhez tartozó bónuszt.
 
Ha nem tudsz lapot kijátszani, vagy nincs a kezedben több lap, akkor passzolnod kell. Ha minden játékos passzol a körben akkor a játék véget ér. A pontszámotok a kezetekben található lapok darabszáma határozza meg, ahol a 0 darab kézben tartott kártya az elérhető legjobb pontszám. Ha túl nehéznek tartjátok a játékot, akkor hozzá adhatjátok a játékhoz a taverna kártyát, mellyel pár alkalommal némi információd adhattok a kezetekben tartott lapokról, viszont ha a játékot túl könnyűnek találjátok, akkor eltávolíthattok néhányat a szentély lapok közül, ezzel csökkentve a megszerezhető bónuszokat.

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés: Silencio
  • Verzió: Angol/Német kiadás 
  • Megjelenés éve: 2020
  • Kiadó: Karma Games
  • Nyelv: Angol, Német (Nyelvfüggetlen játék! Csak a dobozon, valamint a játékszabályban található nyelvfüggő tartalom!)
  • Játékszabály nyelve: Angol, Német
  • Online elérhető játékszabályok: Angol, Német, 
  • BGG link: LINK

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu