Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Aliens: Another Glorious Day in The Corps (Updated edition 2023)
20.990 Ft
Menny.:db

Aliens: Another Glorious Day in The Corps (Updated edition 2023)

20.990 Ft
Menny.:db
Minimális szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem elérhető termék

Éld át az Aliens - Bolygó neve halál filmklasszikus történéseit az asztalon is!

- Nyelvfüggő játék, ANGOL kiadás

- Updated edition (2023-as kiadás)

- 1-6 játékos részére

- 14+ éves kortól

- 60-120 perc átlagos játékidő

- Közepes nehézségű játék (3/5 komplexitás)

(A mellékelt képek a PC Guru társalgó rovatából vannak felhasználva. A játék dobozában található figurák nincsenek festéssel ellátva, valamint összeszerelést igényelnek!)


Leírás

Aliens: Another Glorious Day in the Corps! egy kooperatív túlélő társasjáték, amelyben te és a speciális kiképzésű tengerészgyalogosok csapata komoly tűzerővel felfegyverkezve túlélőket és válaszokat keresel. De nem leszel egyedül. A túléléshez össze kell dolgoznotok és meg kell őriznetek a hidegvéreteket, hogy leküzdhessétek a könyörtelen Xenomorph-okat, és élve jutassátok ki csapatotokat! 
A játékosok akár hat különböző küldetést is játszhatnak, különböző területekre vihetik csapataikat, a Hadley’s Hope terraformáló létesítménytől egészen egy Xenomorph fészek mély, sötét üregéig. Az Aliens egy izgalmas kampánymódot is kínál négy egymáshoz kapcsolt küldetéssorozat lejátszásához, így a játékosoknak könyörtelen Xenomorph támadásokkal kell megküzdeniük, és életben kell tartaniuk egymást a kampány végéig. A fennmaradó két küldetés pusztán a túlélésről szól, ez meghalsz vagy ölsz játékmód. A játékosok csak egy pisztollyal indulnak a játékban. Fegyvereket és felszereléseket kell majd gyűjteniük, miközben Xenomorph idegenek hordái próbálnak rájuk támadni. Túlilitek vajon a kalandot?
Amennyiben felkeltette érdeklődésedet a játék, bővebb cikket találsz róla PC Guru társalgó cikkei között. A cikket az alábbi linken keresztül közvetlenül is eléred: LINK

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés:  Aliens: Another Glorious Day in The Corps Updated edition
  • Verzió: Angol kiadás
  • Megjelenés éve: 2020 (Updated edition - 2023)
  • Kiadó: Gale Force Nine, LLC
  • Nyelv: Angol,
  • Játékszabály nyelve: Angol,
  • Online elérhető játékszabályok: Angol,
  • Dobozméret: 27cm x 27cm x 7cm
  • BGG link: LINK

Vélemények

5.00
2 értékelés
2
0
0
0
0
2023. 11. 18. -
Anno nem gondoltam volna, hogy egy filmes játék kerül a listám élére, mi több, inkább egy tematikus Space Hulk másolatot vártam tőle, de abszolút rácáfolt az elképzelésemre. Ez egy igazi szerelmeslevél az alapjául szolgáló filmhez. Pillanatok alatt követték a kiegészítők is, és azóta számos alkalommal merültünk alá az LV426 sötét bugyraiba. Feszes, pörgős taktikai játék, mely bőven igényel tervezést és adaptálódást, továbbá a szűkös erőforrások gondos menedzselését.
Azok számára, akik hozzám hasonlóan az első kiadást vették meg, a 2023-as update-elt szabálykönyv a kiadó honlapján elérhető: https://www.gf9games.com/aliens/wp-content/uploads/2023/02/Aliens-Rulebook-2023-LR.pdf
2023. 11. 16. -
Igazolt vásárlás
Ami egyértelműen nagy előnye a játéknak, hogy kitűnően átadja a film hangulatát. Haladni a csapattal az pályákon keresztül, igyekezve mindenkivel a tökéletes pozíciót elfoglalni, hiszen sosem lehetünk biztosak benne, mi ugrik elő a sarok mögül, illetve, hogy a mozgásérzékelő által jelzett közeledő idegenek pontosan milyen számban támadnak. A túlerővel csak akkor szembesülünk, mikor közvetlen látjuk, s ekkor talán már túl késő és ha óvatlanok voltunk, akkor könnyen elhullanak a karaktereink. Az Endurance pakli működése is nagyon jól szimulálja a vészesen fogyó erőforrásokat, így minden alkalommal meg kell fontolni, hogy érdemes-e lőszert használni. Szerencsére a kártyák, felszerelések, események, stb. sokszínűek, így sok lehetséges kombinációt ki lehet hozni. A játék bőven ad lehetőséget a taktikázásra, s bár kissé komplex, mégis nagyon lendületes a játékmenet. Nem kell órákig várni egy játékos körére és könnyen lehet tervezni.
Az egyetlen dolog amit hátránynak tudok mondani az a kocka. Nagyon frusztráló tud lenni, mikor a sok jó terv és taktika kudarcba fullad a sorozatos rossz dobások miatt és teljesen tehetetlennek érzi magát a játékos. Persze lehet, hogy csak mi voltunk szerencsétlenek. Talán lehetne valami más alternatíva a szerencse szimulálására, ami több teret enged a tervezésnek.
Az külön érdekes adaléka a játéknak, hogy elképelhető, hogy a karaktereink nem meghalnak, hanem elrabolják őket. Ilyenkor küldetések között meg tudjuk menteni őket egy mellékküldetés során, valamint a készleteinket is újra tudjuk tölteni egy másik mellékküldetés végigjátszásával. A miniket össze kell szerelni, amit ezelőtt a játék előtt még sohasem csináltam, de jó elfoglaltság volt az is.
Még sokszor elő fog kerülni a játék és nem hagyunk nyugtot a Xenomorph-oknak.
Árukereső.hu Árukereső.hu