Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Squaring Circleville
21.990 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!

Squaring Circleville

21.990 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!
Minimális szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

- Nyelvfüggetlen játék, ANGOL kiadás 

- 1-4 játékos részére

- 16+ éves kortól

- 90-120 perc átlagos játékidő

- Közepes nehézségű játék (3/5 komplexitás)


Leírás

Az 1810-ben alapított Circleville (Ohio állam) nevét egy nagy Hopewell földterület kör alakú részéről kapta, amelyre épült. Az 1772-ben leírt Circleville-i földterület egy 335 átmérőjű körből állt, amely egy 275 láb hosszúságú négyzethez csatlakozik. Daniel Dreisbach városigazgató a várost közvetlenül a földrész tetejére tervezte, integrálva a várostervet a tájba. Egy nyolcszögletű bírósági épület állt közvetlenül a város központjában található körútrendszer közepén.

Dreisbach megdöbbenésére azonban Circleville lakossága gyűlölte a körutakat. Az emberek panaszkodtak, hogy a kerek utak mindenkit furcsa alakú telkekre kényszerítenek, és zavart okoztak. Az 1830-as évek közepére annyi elégedetlenség támadt Circleville egyedi, sugárirányú koncentrikus útelrendezésével, hogy a városlakók petíciót nyújtottak be az Államgyűlésnek, hogy változtassák meg azt.

Az 1837-ben felhatalmazott Circleville Squaring Company feladata volt a "sajátos" városkép hagyományosabb hálózattá való alakítása. Circleville egyedülálló helyet foglal el az amerikai várostervezés történetében, mint az Egyesült Államok városfejlesztésének egyik legkorábbi példája.

A Squaring Circleville társasjátékban a Circleville Squaring Company-nál dolgozol, és feladatod, hogy Circleville városának átalakítását irányítsd. A bírósági épület rondellájában fogsz mozogni, és engedélyt kell szerezz például utak és szerkezetek lebontására és újjáépítésére.

A játék előrehaladtával egyre tapasztaltabb leszel, és elképesztő mennyiségű munkát tudsz elvégezni ugyanannyi idő alatt. Végül csak egy játékost ismernek el a legjobbnak a "kör négyzetesítésében", így csak egy játékos nyerhet.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet a játék, bővebb cikket találsz róla PC Guru társalgó cikkei közt. A cikket az alábbi linken keresztül közvetlenül is eléred: LINK

Youtube videók

Technikai adatok

  • Megnevezés: Squaring Circleville
  • Verzió: Angol, Német kiadás
  • Megjelenés éve: 2021
  • Kiadó: Spielworxx
  • Nyelv: Angol, Német
  • Játékszabály nyelve: Angol, Német
  • Online elérhető játékszabályok: Angol, Német
  • Dobozméret: 31cm x 31cm x 8cm
  • BGG link: LINK
  • Kickstarter link: LINK

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu